Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2010

Av Malin wiper - 29 april 2010 07:34

      


I dag vaknade vi lite tidigare och det känns toppen. Vi hade slut på bananer så jag fick ta skinka på mina glutenfria hårdbrödsskivor. När man inte äter vanligt pålägg så ofta så känner man hur salt skinkan är fast den är kokt. Avokadon vi köpte nu sist var så god att man bara njöt. Jag önskar att det var lättare med avocado men man vet inte vad man får och ibland får man slänga flera stycken för dom är så dåliga trots att dom känns lagomt mjuka. Nu skall jag gå och duscha sen åker vi antagligen ut en sväng för i går var jag inte utanför dörren.

 

         

 

Texten på denna sten tycker jag stämmer perfekt...  så det är så synd att vi inte klarar det ansvaret, man borde ha gjort det för länge sen då resurserna fanns på ett annat sätt. Jag förstår varför folk älskar sina husdjuren dom ger så mycket. Nu har dom pratat om att ha hund eller katt på äldreboende för dom har sett att det är bättre än att proppa i dom äldre en massa lugnande medicin. Synd att det skall ta sån tid innan beslut går över till handling. Nästan alla mina bloggvänner har nåt djur.

 

 

                         

 

Klicka här för att läsa om katter och se bilder.

 

Nu önskar jag er alla en fin dag...  var rädda om er...    

 

Av Malin wiper - 28 april 2010 16:55



        

 

I kväll hade vi tänkt gå på ett musikcafé i Herresta det ligger utanför Värnamo och det är drygt fyra mil att köra dit men vi känner att vi inte orkar så vi får gå en annan gång istället. Bandet som spelar där i kväll heter "Bluesband" det kostar inget inträde, man sitter där och tar sig en fika och bara lyssnar och njuter. Det börjar 19.00 och slutar 22.00 Det kanske finns nån därute som bor i närheten av Värnamo som hörsammar detta.

 

Klicka här för att komma in på Café Herrestads hemsida.

 

 


Jag tror att detta är gruppen som spelar i kväll där eftersom jag inte hittade nåt annat band med det namnet. Här spelar dom i Göteborg.

 

 

  

 

Klicka här för att komma in på en sida som heter "potatisbakelse" (en bakelse från min uppväxt) som man nästan aldrig ser numera. Det är en sida som skriver om bra sk "Tantcaféer" och med det menar dom typ äldre kondis från en svunnen tid. Det var en kul sida men tråkigt att det inte kan heta "Farbrorcafé" för en gångs skull jag tror att dom fikade lika mycket som kvinnorna förr...  jag vet inte varför jag tycker så illa om ordet "tant" det är nog så förknippat med gamla tanter som dom förväntade sig vara och uppträda förr.  Jag kan inte se några såna längre...   Det har inte med åldersnoja att göra eftersom jag ogillat ordet "tant" i hela mitt liv. Kärrring och gumma går bra, tänk vad olika olika ord smakar i munnen.

  

 

Klicka  här för att komma in på en "tantsida"...  

  

Av Malin wiper - 28 april 2010 11:24

         


Häromdan såg jag en Svensk film som min man hyrt åt mig. Den var verkligen ovanlig och Björn Kjellman i rollen som en riktig streber med både kostym och hatt var en syn man aldrig sett, inte jag i alla fall...  . För regin står Mats Arehn och det är ett drama men känns även som svart komedi. I rollerna ser vi: Björn Kjellman, Anki Lidén, Ruben Lopez, Fredrik Ohlsson (gift med Siv Malmkvist) Livia Millhagen mfl. Alla skådespelarna gör sina roller bra. 

 

  

 

Björn Kjellman spelar jättebra som den strikta mannen med en tendens att explodera vilken minut som helst. Filmen är lågmäld men kokar lite under ytan. Färgen och miljöerna är en stor behållning i filmen. Bered er på en annorlunda film om ni ser den. Jag kunde i alla fall inte slita mig, det är kul att se en lite udda film emellanåt som omväxling till dom stora produktionerna.  

                    


Oskar lever ensam i en lägenhet någonstans i Stockholm. För 15 år sedan blev hans älskade Karin påkörd av en berusad politiker och dog omedelbart. Kvar lämnade hon papegojan Palle som Oskar nu ömt vårdar. Oskar har aldrig kunnat förlika sig med att Karin inte längre finns i livet och att den skyldige kom undan. Med sin instängda sorg isolerar han sig med Palle som enda sällskap. Oskar anser att ett moraliskt förfall håller på att breda ut sig och beslutar sig för att ta lagen i egna händer.

 

Det är ingen film man ser om så den får inte mer än 3 filmrullar av 5 möjliga.

 

             

 

   

   

Av Malin wiper - 28 april 2010 09:31

FAVORIT I REPRIS

 

  

 

En av Johnny Cash sista låtar som är både vacker och smärtsam. Hans röst berör så man riktigt ryser till i kroppen. Han föddes 1932 i Kingsland, Arkansas. Han gick ur tiden 2003 i diabetikerrelaterade komplikationer.

 

  

 

Klicka här för att komma in på Johnny Cash homepage



      

Av Malin wiper - 28 april 2010 08:55

  


I dag är det lite grått väder ute men det kan ändra sig. Den häftiga solliknande lampan på bilden finns hos vårt ICA. Det är ett jättefönster där man kommer in och längst upp hänger den. I går testade jag spikmattan och det blev inte så lyckat. Jag la en frottéhanduk ovanpå och hade en rätt tjock jumper på mig. När jag bara legat 1 minut så blev jag jätteyr och konstig. Gick då upp och kände att jag var iskall i kroppen och sen fick jag världens frossa. Dessutom satt det igång nåt i kroppen så hela huden var öm och jag fick sen under kvällen ont och reaktioner på flera ställen.

 

  

 

Detta är nålar som fanns att köpa på ICA men jag förstår inte vad dom skall användas till. Dom är rätt långa med jättestora nålhuvuden. Dom finns på blomavdelningen. Är det nån som vet vad dom är till för?. 

 

            

 

Min man fick bre på mig med flera filtar och i dag är jag fortfarande öm i ryggen. Blev jättebesviken men vet ju att min kropp är lite konstig för den reagerar på sånt ingen annan får besvär av. Äter jag t.ex vitamintabletter så blir jag direkt övervitaminiserad så det är ingen idé.

 

        

 

Detta kom mig att tänka på dessa riktigt fina yllefiltar som vi köpt på second hand för många år sedan coh dom är nästan lika fina än och var jättebilliga. Har man tur så kan man få tag på riktiga höjdare som knappt är använda. Vi köpte på oss för många så vi har fler till som är liggande i ett skåp.

 

   Jag önskar er en hoppfull dag...  

Av Malin wiper - 27 april 2010 15:30

     


Denna affisch hängde på vårt ICA så nu blir det konstutställning igen men inte på Folkets hus utan Galleri Smedjan, Dalagatan 6.

 

       

 

Vi var in till vår järnhandel för att köpa två stycken krattor. Den på bilden är av märket "Fiskars" och den skulle jag använda medans min man köpte en annan sort. Vi gick ut för att hjälpas åt att kratta bort löv och kottar men jag kände av det i nacken direkt och fick lägga av. Det funkade förra  sommare för mig att klippa gräset om jag tog en sida i taget och sen vilade. Min man får nu kratta själv och det kommer också att ta sin tid för han har också skador och ont i kroppen....  Vad less man blir.

 

          

När vi ändå var på järnhandeln så tittade vi på spisar och denna induktionsspis skulle vi inte ha nåt emot att äga. När vi flyttade in i huset så fanns en gammal spis från 70-talet. Vi bytte den mot en vi köpte på nätet för 500:- och den är från 90-talet och har nu funkat bra i 4-5 år men vi skulle behöva en nyare och miljövänligare som gör av med mindre energi.

 

      

 

  

Vi såg en bil vid ICA med jättesnygga fälgar. Det var en volkswagen.  

 

Klicka härför att komma in på en häftig blogg som jag själv länkat till. Det är en tjej som klär sig i "Vintagekläder" av hög kvalitet.

 

  

 

klicka här för att komma in på sidan där jag hittade dessa häftiga vintage style radio.

 

    

 

Av Malin wiper - 27 april 2010 14:34

  


Jag köpte ett halsband för ett tag sen av Pisan. Ville gärna ha örhängen till så jag frågade henne om hon kunde göra några och nu kom dom. Det är ryska dockor i keramik och jättefina.

 

      

 

Jag beställde samtidigt 5 st änglahängen som jag hade för avsikt att ge bort till dom gulliga tjejerna på Ritz. Hon gjorde olika så kan dom välja vilket dom vill ha. Dom går att fästa på ett halsband, armband eller ha som lyckobringare mm.

 

   

 

Tyvärr går dom inte att göra helt rättvisa på bild för dom är ännu snyggare i verkligheten.

 

         

 

  

 

Till bagaren gav vi en koltkniv från Jokmokk som är gjord av  Stig "Koltstickan" Lindberg. Den kan man ha med sig överallt och är toppen när man är i skogen och skall skiva tomater eller annat.

 

  

 

Jag har en egen koltkniv som ser ut så här och den har hårt fodral. Den fick jag av min man för några år sedan.            

  

 

Den här låten med Tage Danielsson passar till inlägget.  

 


Tage Ivar Roland Danielsson, född 5 februari 1928 i Linköping, död 13 oktober 1985Lidingö, var en svensk författare, poet, manusförfattare, filmregissör, skådespelare och komiker


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards