Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Elisabeth Höglund!

Av Malin wiper - 21 april 2010 15:00


     

 

Jag blev beklämd i går när jag slog upp aftonbladet där Elisabeth Höglund skriver som kolumnist. Klicka här för att läsa hela hennes kolumn. Det tar en stund att komma in på sidan för den laddar ner långsamt.

 

                      

 

Dom flesta av oss som drabbats av fysisk och/eller psykisk ohälsa har tagit till alla våra krafter tills vi kollapsat. Ofta är det just för att man kämpat för länge som skadorna blivit bestående.

Jag har kontakt varje dag med folk som inget hellre vill än att få jobba.

Just detta att man inte kan eller får arbeta och därmed hamnar i ekonomisk kris, driver en in i sorg och depression..

Dessutom verkar hon inte kunna skilja på handikapp och sjukdom vilket är anmärkningsvärt men inte förvånande.

 

                          

 

Hon angriper "förtidspensionärer" och de med fibromyalgi dock utan att ha någon som helst kunskap om vad det innebär.

Visst är det imponerande vad en stark vilja kan göra men man kan faktiskt vara handikappad och frisk. Vad skulle hon säga till en som hade både handikapp och är sjuk?

-Ryck upp dig din lata jävel...

 

Fibromyalgi är handikappande i sig själv och innebär att man har svår och ständig smärta.

 

Hon borde ha gått in på en sida där det står skrivet om fibromyalgi och andra sjukdomar innan hon uttalar sig. Total brist på inlevelseförmåga benämner man psykopat.

 

              

 

Jag skulle vilja se henne gå och jobba som sjuk men det är väl först då polletten ramlar ner.

Dessutom så kommer inte hon att lida nån nöd ekonomiskt för hon kan köpa sig vård och är privilegierad.

Visst finns det några fuskare men dom är få och går lätt att få tag på.

 

              

 

Vi blir inte sjukskrivna utan anledning utan får gå igenom flera slussar såsom arbetsträning, möten, undersökningar mm.

Hon tycker att kan tävlingssimmaren Christoffer Linde som är utan ben så kan vi andra också. Han har inte ständig värk och annat så det går inte att jämföra.

Hon tycker inte att man skall hindras av sitt handikapp. Men handikapp innebär just detta, ett hinder. Om man inte kan gå kanske man kan krypa men det är ju stor skillnad.

 

              

 

Hennes inlägg verkar skrivet med mörkblåa ögon. Hon verkar inte heller förstått att man faktiskt betalat in en premie för denna försäkring...

Hon blir beklämd av att en kvinna vill ha fortsatt sjukpenning för sin fibromyalgi samtidigt som den enbente mannen som hon kallar honom fortsätter att cykla på sin racer.

Om det inte syns så verkar det inte finnas.

Jag känner mig själv väldig förolämpad av hennes ord och skulle vilja ta ett snack med denna dam som i sin cynism kan vräka ur sig detta. Hon har ingen blogg så den vägen kan man inte gå. Förstår verkligen varför ingen vill arbeta med henne.

 

                 

 

Här är hennes slutord till sjukskrivna: Till de sjukskrivna vill jag säga: sluta klaga på försäkringskassan. Försök mobilisera de inre krafterna istället. För de finns! Att bli frisk måste ju ändå vara ett viktigare mål än att fortsätta att leva på sjukpenning.

 

Detta säger mer om henne än om oss sjuka....    

 

                 

   

 
 
Monica

Monica

21 april 2010 16:18

Vissa skulle behöva lära sig mer om etik och moral, och inse att alla människor är olika med lika mycket värda. Man kan inte sätta in alla i ett fack utan var och en är sin egen idivid som känner sig själv bäst. Tråkigt att det finns de som har sån brist på empati och förståelse. Förstår att många reagerar på Elisabeths uttalande, och de flesta tycker nog att hon har fel.
Önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram*

http://www.blackpearl.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

21 april 2010 16:23

Monica: Håller med dig till 100%.

Ha en fortsatt bra dag själv
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Systern

21 april 2010 19:15

Har aldrig gillat Höglund men visste inte att hon hade sådana åsikter, man blir mörkrädd! Jag tycker absolut du ska framföra det du skrivit i din blogg direkt till henne. Om du klickar på hennes namn längst ner i krönikan så kan du mejla henne.
Hoppas du gör det!
Hoppas också ni har det bra ikväll och att det är en bra konsert!
kram fr Maria

 
Lisa

Lisa

21 april 2010 23:06

Men fy sjutton säger jag DETTA TRODDE inte jag heller om Höglund,, Förstår också orsaken då att INGEN vill jobba med henne,,Hoppas också du vill och orkar Maila henne!
Tack för dina Kommentarer hos mej.. blir så glad när du kikat in.Ja det ska bli spännande att se om jag börjar med Heminrednings grejerna..
Såg nu att ni skulle på konsert ikväll hoppas den var bra,,
varma kramar..

http://dagslandan.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

22 april 2010 07:43

Godmorgon vännen =))
Mycket bra skrivet av dig Wiper !!! =))
Jag blir beklämd , inte för att jag brukar
önska någon något ont , men ibland skulle jag önskar att jag fick byta kropp för en vecka eller två , med dem som uttalar sig som hon gör...då skulle det nog bli annat ljud i skällan !
Man gör sitt bästa och försöker ha ett meningsfullt liv trots sina krämpor, jag är ganska aktiv trots min fibromyalgi och reumatism , men det kommer alltid surt efter och det är ju ingen annan än jag som får lida i efterhand ....men bara för att man har mycket värk , ska manlägga sig ner och "dö" då , ska man inte få vara glad och tillfreds inombords längre ???
Jag skulle mer än gärna gå och jobb igen och jag har minsann provat ett flertal gånger...men det funkar inte ...
Att ha ett aktivt liv som "sjuk" , då blir det på "kroppens" villkor ...ja lite tjurskallighet också i mellan åt ...men som sagt , det kostar på och kommer alltid surt efter =)
Att jobba på de villkoren , då man aldrig vet från dag till dag eller från timma till timma hur man mår , fibron är nyckfull , man kan må relativt bra ena timman för att nästa vara "klubbad".....
Hennes uttalande är väldigt kränkande ...sparka på dem som redan ligger !
Ingen jag träffat och jag har träffat en hel del människor med olika krämpor under åren , vill vara sjuk och leva på sjupenning som man verkligen inte blir rik av att leva på !
"Den som är sjuk , har endast en önskan och det är att bli frisk "
Man gör sitt bästa att för att må så bra som möjligt !!

Önskar dig en riktigt bra dag !! Varmaste kramar till dig vännen ! =))

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

22 april 2010 08:16

Man blir så trött på alla dessa "offentliga" personer som ska öppna truten innan dom vet vad dom pratar om. Även jag har läst om Fibro och varit in på många bloggar skrivna av personer med Fibro och jag vet vilket helvete dom har! Nä.. läs på först!!

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
wiper

wiper

22 april 2010 09:03

Systern: Jag tar dig på orden och kontaktar henne i dag. Tack för tipset att man kan gå längst ner så står det, såg inte det ;)

Vi hade det toppen

Ha en fin dag
kram

Lisa: Ja du det trodde inte jag heller. Tack för dina gulliga ord ;) jag tycker att du som är så utåtriktad skall ta fasta på detta.

Ha en fin dag
kram

Berith: Håller med dig, bra skrivet.

Ha en riktigt bra dag sjäv
kram

Sussi: Ja verkligen :( Ja du både fibro och utbrändhet mm är inga höjdare.

Ha en bra dag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Pisan

Pisan

22 april 2010 09:38

Jättebra skrivet av dig! Håller med dig i alltihopa. J-a hagga den där Höglund... Önskar er en fin dag! Kram!

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

22 april 2010 17:33

Pisan: Tack snälla du ;) man blir verkligen uppretad

Ha en fin kväll vännen
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Maya

Maya

23 april 2010 20:47

Men herregud så trångsynt Tant Höglund är!!! Även om man inte skulle önska någon olycka men ibland önskar man ju att vissa som uttalar sej på detta viset skulle få KÄNNA PÅ HELVETET som vi långtidssjuka faktiskt går igenom! Jag VET med stor erfarenhet, 21 år har jag bakom mej!

Min hemsida handlar mycket om min egen trafikskada Whiplash, den så "osynliga" och "svårdiagnostiserade" skadan många har så mycket åsikter om.

Men jag vill säga till kära Höglund; Prova att åka av vägen i 170km/h (NEJ det var inte MITT fel, jag körde INTE) och se sedan hur Du mår!

Några urvalda direktlänkar från min hemsida (mer finns):
Bilkraschen;
http://maria.ontheweb.se/?id=9

Att vara sjuk;
http://maria.ontheweb.se/?id=11

Min berättelse;
http://maria.ontheweb.se/?id=121

TACK Wiper för att Du belyste mej/oss om Höglunds uttalande och TACK för att Du mailat henne "sanningens ord"!!!! Tummen upp!

http://maypel.wordpress.com

 
wiper

wiper

23 april 2010 21:30

Maya: Håller med dig till 100% och har själv både en nackskada och utbrändhet. Vad tråkigt att du skadade dig så tidigt och fått kämpa så många år. Jag skall gå in och läsa på dina sidor. Tack för att du tittade in på min blogg. Jag känner lika som dig inför Höglund som gjort bort sig fullständigt. Hon är körd :(. Tack även för dina vänliga ord ;)

Ha en fin kväll

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Bibbi

Bibbi

24 april 2010 21:48

Hej igen!! Nu var det jättelängesen jag var hos dig. Det innebär också att jag har massor att läsa igen. Du skriver ju så mycket och så bra!!!!

Men hur klantig får man vara. Det är visst helt okej att ha offentliga åsikter om oss som inte kan jobba längre men att ha offentliga åsikter om någon som invandrat hit kallas rasism! Nu är jag ARGHHHH....

Tack för att du skriver till tanten.

Jag har en granne, kvinna ca 35 år, som hoppat på mig för att jag "går hemma och lever på hennes skattepengar". Jag har aldrig sett henne tidigare så..... Ja... vad ska man säga...

Varma kramar till dig från mig. Och du.... jag återkommer och läser vidare.

Suss gott och härligt att du är så kämparglad :-)

http://tryggimigsjalv.blogg.se

 
wiper

wiper

25 april 2010 08:48

Bibbi: Lite sent svar sorry! jag har inte varit hos dig heller för jag såg att du inte varit inne på länge. Ser att du också blev uppretad av Elisabets uttalande som var så klumpigt och plumpt. Ja du det är rena häxjakten så tråkigt.

Nu skall jag gå in till dig
Ha en fin söndag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Maya

Maya

27 april 2010 13:11

Hej! Svarade lite sent på min blogg då jag inte varit inne på ett par dagar. Har Du hört något från Tant Höglund? Du mailade visst henne? =) Bra gjort isåfall! Hoppas få höra hennes svar (om hon vågar svara). Ha en fin dag! =)

http://maypel.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Tisdag 23 juli 08:00

  Här kommer del 2 från Westerlundska Gården i Enköping. Då hade vi kommit in i huset från den vackra trädgården. Det var jättevackert även inuti. En monter med lite minnen från Dr Westerlund   Klicka här för att se del 1     Är det dål...

Av Malin wiper - Måndag 22 juli 18:00


  Nu har jag sett ytterligare en film som min son hade med sig. Den heter Den blomstertid nu kommer från 2018. Det är en action, sci- fi, romance. Det är en svensk film i regi av Victor Danell. I rollerna ser vi: Christoffer Nordenrot, Lisa Henni,...

Av Malin wiper - Måndag 22 juli 13:00

    Vi passade på att besöka fantastiska Westerlundska Gården när vi var till min son i Enköping. Ernst Westerlund var en omtyckt läkare i Enköping som föddes 1839 och dog 1924. Klicka här för att komma in på Westerlundssällskapets hemsida   ...

Av Malin wiper - Måndag 22 juli 08:30

  I fredags åkte vi även till Svartkärrets Koloniområde och Båthamn som har blivit en tradition då vi hälsat på min son i Enköping. Det finns två småbåtshamnar där men vi promenerar från parkeringen till denna lilla       Vi blir så glada s...

Av Malin wiper - Söndag 21 juli 14:00

  Vi upplevde så mycket på två dagar när vi träffade sonen så det tar tid med bilderna så jag tar lite i sänder. Det var en märklig känsla att åka bil igen men så härligt. I dag har vi en innedag och gör lite hemma och sen sitter vi på balkongen o...

Presentation

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Vaggerydstorget

   

Arkiv

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Tematrädgårdar Enköping

 

Evenemang i Västmanland

  

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Bildspel Volvo PV 29/6 2019

 

Onedotzero promo

 

Doug Seegers Officersmäss Västerås 4/8

 

Woodstock 50 år. Hyllningskonsert Västerås 18

 

Åsby Hem & Trädgård

    

Boka bord på Restauranger

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Fitness Center Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Supernova Sightseeing Bipolar piano disorder

 

Sonens filmklipp från Båtmässan 2018

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se