Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 26 mars 2010

Recension!

Av Malin wiper - 26 mars 2010 08:26

Detta är min systers recension i Markbladet av Rockshowen vi var och såg. Jag sätter in den här direkt för jag tycker hon skrivit så bra...    Vi blev bjudna på detta av syrran och svågern... 

 

                     

 

 

It´s Only Rock And Roll But I Like It

 

I annonsen stod det Rock´n roll show men i första akten lyste rocken mest med sin frånvaro på Skene Folkets Hus i fredags.
 
        
 
Lite drygt hundra personer hade hörsammat annonsen som utlovat bland andra både BB Cunn­ingham, The Cad­­il­lac Band (invalda i Rock­abilly Hall of Fame 2008) samt en hemlig gäst. Kvällen verkade upplagd för succcé
Men efter att Tommy Blom, tidigare medlem i Tages, in­lett med “Slep little girl” gick det i princip bara utför. Även om Tommy har en röst som kan göra de flesta sånger rättvisa så var det inte mycket Rock´n roll som publiken bjöds på.
 
      
  
BB Cunningham lyste med sin frånvaro och när jag i pausen frågade vart han tagit vä­gen blev svaret att han helt enkelt fått en bättre spelning. Får man göra så mot publiken?
I stället för rock bjöds det på bland annat Bob Dylans Mister tamburine man, Leo­nard Cohens Hallelujah och Charlie Chaplins Smile. Vis­serligen bra låtar men inget som jag förväntar mig att få höra på en rock show. 
 
               
 
Utmärkta musiker
 
Förutom de utlovade ar­tisterna Tommy Blom och Gert Lengstrand fick vi även höra Ida Hallgren, som tydligen var stand in för Alicia Hel­gesson. Tyvärr försvann Id­as röst i ljudet från instrumenten och det var ett genomgående problem under kvällen. Sho­wen borde de­finitivt byta  ut ljudteknikern.  
 
      
 
Att sången drunknade i mu­siken betyder inte att musikerna var dåliga - tvärtom. När de drog sina solon kunde man verkligen förstå varför bandet blivit in­valda i Rocka­billy Hall of Fame. Ingen tvekan om att de visste vad de sysslade med och de allra fle­sta av dem utstrålade en så­dan spelglädje att det nådde ända ut till bakersta bänkraden.       
 
I slutet av första akten utlovade Tommy Blom, som var den dominerande artisten i akten, att det skulle bli mer rock i akt två. Så med dessa ord blev det en paus då jag passade på att höra vad övriga i publiken ansåg om showen så här långt. Till min förvåning levde den helt upp till samtligas förväntningar så frågan är om mina förväntningar var för högt ställda ell­er deras för lågt? Oavsett vilket kan jag inte bli annat än glad när människor som går på en konsert blir nöjda. Det skulle visa sig att så blev även jag till slut.
 
    
 
Andra akten
 
Tommy Blom inledde även andra akten och med sitt mellansnack á la Oldsberg gjorde han mig ytterligare besviken. Visst kan Kålle och Ada historier vara roliga men de hör inte hemma i detta sammanhang. Tommy borde ha mycket annat in­tressant och roligt att berätta om från alla sina år i musikbranchen. Efter fram­träd­andet öv­erläm­nande han mikrofonerna till Doa tjerna i “The Inspir­a­tions” som stämde upp i gospeln Am­azing grace. Då kom jag att tänka på bildnotisen jag sett från SPF Mark­bygden. De ha­de haft ett sexmanna blues- och rockband på be­sök, önskade nu att jag befunnit mig på deras möte istället. Det verkade ha varit or­dentligt ös på den tillställningen och det var inget jag än så länge kunde påstå om den här föreställningen. Att tjejerna totalt dissikerade denna ann­ars stämningsfulla gospel bidrog nog också i ganska hög grad till min önskan att fly oljudet.
    
 
Hemlig gäst lyfte
 
Men så kom äntligen vändningen med den hemlige gästen som visade sig vara Glenn Karlsson (bilden snett ner till vänster). Nu blev det äntligen den föreställning som jag förväntat mig att vara på. Med en röst i världsklass, snudd på Elvisvarning, och med många sköna moves började taket faktiskt att lyfta. Enligt min mening sjöng han för få sånger. En sådan stjärna borde fått betydligt mer ut­rymme i föreställningen. 
 
                        
 
Kvällens hjälte
 
Glenn efterföljdes av Gert Lengstrand som med sina 53 år i branchen hade ett både roligt och intressant mellansnack. Men även om mellansnacket var bra så var det naturligtvis rösten och utstrålningen som var den stora behållningen. För min del räddade han kvällen. Att se denne 68-årige rundhylte lille man rocka loss på scenen var en ren fröjd för både öga och öra. 
När jag talade med honom innan föreställningen och frågade om det inte blivit slitsammare med åren att turnéra i den omfattning han gör. Tyckte han tvärtom att det var bättre och enklare nu än förr. 
         
  
– Musiken är min hobby och att ha sin hobby som sitt yrke är ett sant privilegium, sade han. Han upplevde det snarare som att turnerandet höll honom vital och att mötet med publiken gav både energi och glädje. Det är inte konstigt att förstå för han är själv en sann glädjespridare.
Under hans framträdande lyfte till slut taket på Skene Folkets Hus och publiken stod upp i bänkraderna – Den mannen ÄR Rock´n Roll.
 
Maria Johansson

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards