Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2010

Av Malin wiper - 11 februari 2010 08:55


I dag kl 19.00 får ni svaret på vem som vunnit minitävlingen där ni skulle gissa vad blomman nedan är för sort. Ni har än lite tid på er om ni vill vara med. Priset är en dubbeltrisslott och några recept från vykort.

 

                

 

     

Av Malin wiper - 11 februari 2010 08:17

                                                    

I dag var jag vaken redan 07.00 eftersom min man skulle till vårdcentralen och ta prov. Det är -13 grader så kylan har kommit åter. Jag skall ta mig min dagliga promenad och sen blir det städning. Jag kan bara ta lite isänder eftersoml nacken blir påverkad. Dammsugningen är värst så den brukar Mr T få sköta för det mesta för annars måste jag dela upp den i 3 gånger och göra annat emellan. Att stresstäda går inte längre utan jag får ta tid på mig och för det mesta ha min "Valdemarskrage" på mig för det underlättar. 

 

   

Cykeln vi hittade i snön i förrgår är nu uppställd mot ett staket och är det nån som känner igen cykeln så finns den vid Södergatan. Vi har anmält denna cykel saknad många gånger under dom senaste åren och sen hittar vi den igen gång på gång. Fattar inte vad det är frågan om.


        


   

I går var vi en sväng till "Butik Ingelund"för vi skulle hämta biljetter till en "Pubafton" 20/2 på Folkets Hus som vi kommer att bevista. Ovan ser ni jättefina tvålar som ägarinnan Christina Randow köpte när hon var på inredningsmässa. Längst till höger så fattas det en tvål som ni ser, den har jag köpt och den luktar lite svagt gurka. Antingen använder jag den själv eller ger bort vid nåt tillfälle. Jag fick en jättefin presentkartong till tvålen.

 

   

Så här ser kartongen ut och det behövs inget papper.

 

   

På ett bord där hon har barnkläder så kan man se dessa äggkartonger fyllda med små strumpor för små barn. Dom lila kartongerna på vänster sida är också fyllda med små fina strumpor. Det kan vara kul att se för er som har småbarn eller barnbarn.

 

 Nu önskar jag er en fin torsdag. Ta väl hand om er...               



Av Malin wiper - 10 februari 2010 18:18

  

Här rusade änderna emot mig i morse...  jag behöver bara säga mat med en speciell ton på rösten så hajar dom till.

 

   

Här kommer Mr T ut och dom flyger iväg från sina frön... 

 

   

Jag lyckades fånga en hane på nära håll när han tar sig en tugga.        

 

    

Så här ser det ut på många tak just nu. Som en peruk som håller på att åka av.

 

   

Klicka här för att gå in på en sida med hantverk i form av fågelbord, knivar och annat

 

   

Ytterligare en studie i istappar.      

 

    

Vi har en del fina stenhus inne i samhället och detta har jättefina takkupor. Där skulle jag inte ha nåt emot att bo.

 

    

Jag mötte Mr T på byn så vi gick och fikade på Ritz...  han är så hälsosam att han tog ett Gi-bröd utan nåt pålägg...   

  

  

Av Malin wiper - 10 februari 2010 09:33

  

På Café Ritz i går så hade dom börjat så smått med "Alla hjärtans dag" kolla in dessas rosa maränghjärtan...  dom ser härligt förbjudna ut...        

 

   

Inte nog med det utan dessa fantastiska chokladhjärtan hägrade också. Nu plågar man sig själv...    

 

   

I en glasmonter har dom massor av tårtdekorationer och allrahelst brudpar. Väldigt snygga och påkostade.

 

   

Jag har själv inte varit en brud i vitt trots några giftermål i mitt liv. Jag har varit snyggt klädd ändå och gift mig borgerligt. Det är lite arbete lagt på att få lite liv i dekorationerna. Förr var dom lite mer stela men här är det lite mer fart och känsla. Min man och jag hade faktiskt en tårtdekoration och det var en sån stel liten sak och jag hade bakat tårtan själv. Dan efter brölloppet så åkte vi till Stockholm på brölloppsresa. Vi bodde på ett fint hotell och gick på operan i ursnygga kläder och såg "Enleveringen" ur seraljen, en jättebra opera. Sen hade vi några dagar på oss att ha det kul i storstan och uppleva massor.

 

   

Enleveringen ur Seraljen (tyska: Die Entführung aus dem Serail) (KV 384) är en opera skriven av Wolfgang Amadeus Mozart1782. Librettot är skrivet av J. G. Stephanie och bygger på ett libretto till en annan opera av Johann André.

Operan Enleveringen ur Seraljen är en hyllning till det sena 1700-talets intresse för exotism och en dragning åt det orientala. Mozart ville skriva en opera med "turkisk musik" och bäst kanske den musikstilen kommer till sin rätt i första aktens Janitsarkör. Den kören plus dryckesvisan Vivat Bacchus! Bacchus lebe är kanske de mest kända enskilda verken ur denna opera. En annan är den svåra koloraturarian Martern aller Arten som Konstanze sjunger i akt 2, scen 3. Den sjöngs i filmen Amadeus och var speciellt skriven för Catharina Cavalieris röst. 

  

   Klicka härför att kolla in brudbuketter. 

 

Av Malin wiper - 9 februari 2010 22:22

  

 

Shivaree är en amerikansk alternativ pop / rock band som bildades 1999 består av Ambrosia Persilja (sång), Danny McGough (keyboard), och hertig McVinnie (gitarr). They have produced four albums , with approximately 500,000 combined sales. [ citation needed ] Shivaree is best known for the song " Goodnight Moon ", released in 1999 and appearing in Dawson's Creek and Kill Bill: Volume 2 . De har sammanställt fyra album, med cirka 500.000 kombinerad försäljning. [Redigera] Shivaree är mest känd för låten "Goodnight Moon", släpptes 1999 och som återfinns i Dawson's Creek och Kill Bill: Volume 2.




Av Malin wiper - 9 februari 2010 22:13

     


God kväll gott folk...  jag måste ändra sluttid för min lilla minitävling från 12/2 17.00 till 11/2 kl 19.00 eftersom jag kommer att åka till mamma på fredag 12/2.

 

     

 

Denna blomma är jättelik den som jag har med i tävlingen fast detta är en krukväxt och heter nåt helt annat. Jag tog bilden på ICA. Jag springer omkring med kameran som en galning. Snart är man samhällets byfåne...  

 

God natt och sov gott...  

Av Malin wiper - 9 februari 2010 12:28

     


När vi besökte Konditori Rosetten i Taberg häromdan så hade dom så fina blommor på borden. En hög vit blomma med utsmyckning.

 

  

 

Så här ser blomman ut och och tävlingen går ut på att gissa vad det är för blomma. Den som gissar rätt först vinner en dubbeltrisslott. Ni har tid på er till fredag 12/2 Kl 17.00

 

  

 

Jag visste inte själv vad det var för blomma så jag var tvungen att ringa till Konditori Rosetten och fråga. Jag tror att det är ägarinnan som tagit dit dom och det var nog hon jag pratade med.

 

  

Av Malin wiper - 9 februari 2010 11:53

    


        

Karin Wahlberg är en deckarförfattare jag tycker mycket om. Som läkare är hon väl insatt i sjukvården och alla egon som finns bland läkare,och annan vårdpersonal men även de udda patienterna.
Den första boken "Sista Jouren" som kom 2001 hade väl lite brister men var mycketn lovande. Följande böcker har ett tydligare persongalleri och går djupare in i psykerna på karaktärerna.
En perfekt ljudbok. Läs helst kronologiskt. Karin har en intressant hemsida med mycket information.

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida

 

         


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards