Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2010

Av Malin wiper - 15 januari 2010 22:07

        


Den här omgången av Let`s dance verkar bli bättre än föregångarna. Paren gör bra ifrån sig och till och med Willy dansade jättebra i kväll. För mig är Claudia Galli favoriten just nu, hon var så bra att jag fick gåshud. Syns att hon är skådespelare. Jag älskar dans och önskar att jag hade bättre självförtroende när jag växte upp för då hade jag blivit dansare. Gick på balettskola ett tag men sen var jag för blyg och missnöjd med mig själv. Jag har varit ute och dansat i hela mitt liv överallt och verkligen njutit på dansgolvet.

 

   I dag när vi var ute så letade jag ljusstakar att ha på vardagsrumsbordet. Dom jag hade förut har gått sönder. Vi var på en massa olika ställen men till slut gick vi till möbelvaruhuset Mio och där hade dom rea på en massa olika ljusstakar. Eftersom jag har rätt avskalade retroliknande lampor ovanför bordet så kan jag inte ha några stakar med krusiduller på... .

 

  

 

Jag dök på dessa som var i tungt gjutjärn. Den ena vägde 1.3 kg och den andra 0.95 kg därför står dom stadigt på bordet. Dom är lite råa och utsmetade men det är meningen. Dom passade som handen i handsken till allt annat som finns runtomkring bordet.

 

     

 

Det är samma form som på lamporna fast upp och ner på staken upptill. Det går inte att få fram riktigt på bilderna.

 

  

 

  

 

Dom sålde också sterarinljus med 100% stearin. Paketet innehöll 40 ljus och hade kostat över 100:- men nu 49:-. Dom är lite benvita.

 

   och god natt...    

 

 

Av Malin wiper - 15 januari 2010 17:24

  

 

Här är en låt till er två prisvinnare Mrs M och -Nena- Håll till godo. kram på er...  



  

Av Malin wiper - 15 januari 2010 17:09

   


   


   


Mrs M:s brevpress fick 6 röster och vann tävlingen. Grattis!

 

 

   


Här är ditt pris ett biopresentkort laddat med 110:- som en film kostar. Dessutom en exra bonus i form av en trisslott.

 

 

   


   


   


   


Jag tog mig friheten att inrätta ett andra pris också. Brevpress nr 1 fick 3 röster och press nr 3 fick 2 röster.

 

 

   


Till dig skickar jag hem en dubbeltriss. Tack till er båda att ni var med i tävlingen och ett stort tack även till er som röstade.

 

  


   

Av Malin wiper - 15 januari 2010 16:46

  


Nu är vi hemma igen och jag hade nog för stora förväntningar på denna lunchvinst. Han som hade hand om detta var inte där och ingen visste vem jag var när vi kom dit. Personalen hade inte fått nåt meddelande om detta. Han sa till mig när jag vann att jag skulle ringa några dagar före för att dom skulle fixa allt till det bästa och jag gjorde så men det har brustit nånstans. Priset var inte för två så min man fick betala 84:- för sin mat och hade han velat ha efterrätt så ingick inte detta i lunchpriset.

 

  

 

Det var svårt att få några kort tagna därinne eftersom det var så fullt med folk. Jag fick fota bord som var reserverade. Sen fanns det flera rum att sitta i och en glasad altan. Jag hade väntat mig att dom reserverat ett litet bord men nu fick vi sitta bredvid ytterdörren på undantag för allt var upptaget, ändå hade jag ringt och sagt när jag skulle komma. Varje gång nån kom in i restaurangen så fick jag all kalluft på ryggen och det gav ingen myskänsla och trivsel. Däremot var maten jättegod men allt annat drog ner betyget jag tänker sätta. 

 

   

 

   

 

Jag åt i två omgångar eftersom det var en buffé. Här ser ni en glutenfri stek och en fantastisk legymsallad och lite annat smått och gott.

 

   

 

   

 

Mr T:s tallrik var däremot överfull men tallrikarna var rätt små. Dom avlånga stora sakerna som ni ser till vänster är nåt slags potatismos inuti lite friterat eller ungsstekt. Dom ser ut som stora tabletter men var jättegoda.

 

   

 

   

 

Sen gick jag om och hämtade lite rödspätta som var jättegod. Det ni ser till vänster är nåt slags pastaknyten med en helt underbar fyllning i.

 

   

 

Här fick man sen hämta sitt kaffe och kaka som skulle föreställa efterrätt.

 

   

 

Kakan var ingen höjdare och smakade bara billig choklad, knäck och kola. Mr T och jag tog en tugga var sen gick vi därifrån och kände oss besvikna och snopna.

 

Esters Kök & Bar är värda 4 tomater för sin mat men helheten drog ner betyget till 2 tomater

 

     

 

 

 

  

 

Vi behövde liva upp oss och komma i form igen så vi åkte till Café Lakatos för att ta oss nåt riktigt gott.

 

  

 

Vi tog en värstingbakelse och varsin cappuccino. En sån här bakelse blir aldrig sliskig och framkallar inte samma sötsug som en med sämre coklad dessutom är det bara dom bästa råvarorna i en sån här läckerhet. Vårt humör höjdes flera grader och vi fick en liten pratstund med Maria Lakatos också.

 

  

 

 

Av Malin wiper - 15 januari 2010 09:53

       



Carlos Augusto Alves Santana, född 20 juli 1947 i Autlán de Navarro, Jalisco, Mexiko, mexikansk-amerikansk gitarrist och sångare känd som ledare för musikgruppen som bär hans namn, Santana.

Sedan slutet av 1960-talet har han gjort skivor under gruppnamnet Santana, men han är den ende som konstant varit medlem i gruppen. Santana tillhörde dem som blandade salsa, rock, blues och jazzfusion till latinsk rock, och han har gjort mycket för att sprida och popularisera denna musikstil liksom latinamerikansk musik i övrigt.

Santana har även gjort filmmusiken i den amerikanska biografiska dramafilmen La Bamba från 1987. Filmen handlar om rockmusikern Ritchie Valens färd mot berömmelsen.


  


Av Malin wiper - 15 januari 2010 09:02

            


Nu är det dags att försöka komma i form inför lunchen som kommer att göra mig proppmätt eftersom det ingår både efterrätt och annat gott. I dag får viktminskningsbestyren ligga på is. Synd att min man inte fick in sin boll. Jag är lite osäker på om priset gäller för 2 personer. Jag var tvungen att ringa dit flera dagar i förväg och tala om att jag kommer.

 

   Nu önskar jag att ni alla får en härlig fredag...  

 

 

Min mamma har lärt mig ett knep när tulpanerna började sloka: man lägger i några sockerbitar i blomvattnet och bara efter ett tag så reser sig tulpanerna så fint igen...  Hemsk hissmusik i klippet men vackra bilder. Försökte hitta en bättre version av låten som nån svensk schlagerartist   sjungit in men kommer inte ihåg vilken.

 

      


Jag vet inte hur länge vi blir i storstan men ni har till 17.00 på er att rösta i brevpresstävlingen. Jag hinner inte gå in på era bloggar utan hälsar på hos er när jag kommer hem.

Av Malin wiper - 15 januari 2010 08:46

      


God morgon! I dag är vi uppe tidigt eftersom jag skall uttnyttja min gratislunch som jag vann när vi var på Nybergs bilhallsinvigning för ett tag sen. Jag slog in en golfboll i ett smalt rör på andra slaget. Lunchen kommer att intas på Esters kök & bar som är en jättefin restaurang i Jönköping. Vi skall vara där 12.00

 

Klicka här om ni vill kolla in deras hemsida.

 

  

 

Dividern ovan har jag lånat av maria.

 

I dag är det tulpanens dag och jag gillar verkligen tulpaner än om rosor är mina absoluta favoriter.

 

Klicka här om ni vill läsa om tulpanens dag.

 

  

 

Min man och jag har nyss sms:at in 50:-/person till SOS barnbyar. Dom driver barnbyar i Haiti och man kan välja mellan att skänka till Röda Korset, Läkare utan gränser mm. Dom la ut olika nummer på nyheterna i går där man kan skänka 50:-. Vi önskade att vi hade kunnat skänka till alla organisationer men det finns det inte resurser till men många bäckar små.... Vi tar dessutom med oss två kartonger med saker vi rensat bort till Röda Korsets second hand i dag. Läste nåt gripande i morse att dom räddat en tvååring som varit helt instängd i rasmassorna och nu blev han sammanförd med sin mamma...  Vilken fruktansvärd katastrof. Vi är förskonade från sånt än så länge. Dom sista åren har vi haft stormar och översvämningar men det kan inte mäta sig med detta. 

 

         

Av Malin wiper - 14 januari 2010 17:45


        

 

Syrran tipsade mig om detta klipp från Youtube. Visst är det fantastiskt?. Vilken kille...  



  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards