Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2010

Av Malin wiper - 17 januari 2010 09:50

  

I går var vi på bio och såg Sherlock Holmes från 2009. Regi: Guy Richie. I rollerna: Robert Downey Jr, Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong och Kelly Reilly.

 

  

 

Handlingen:

 

Lord Blackwood härjar i stan men Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) och hans lojale partner Dr. Watson (Jude Law) lyckas till slut fånga honom och han ställs inför rätta. Blackwood (Mark Strong) ligger bakom ett antal mord och han döms till döden genom hängning. Domen verkställs men efter ett par dagar i graven återuppstår den onde lorden och Holmes och Watson sugs in ett mysterium fyllt av trolldom och illasinnade brödrarskap för att åter kunna ställa honom inför rätta.

   

 

Det var ett fantastiskt sceneri men färgen i filmen liknade använt toapapper och gjorde mig deprimerad. Trots att det var så mycket action så blev jag uttråkad och filmen kändes som den var 5 timmar lång. Ett tag var jag på väg att gå därifrån. Robert Downey Jr var bra i sin roll men det var lite för hysteriskt och ingen handling mellan all action. Jude Law var en stel figur som han är i alla filmer. Min son tyckte att filmen var fantastisk men mig gav den ingenting. Holmes var en slarver och suput men orkade ändå med att bete sig likt en akrobat. Den kändes osannolik som en action från 2000-talet instoppad i 1800-talet. Den har höjts till skyarna men av mig får den bara 2 filmklappor av 5 möjliga (jäsp...)

 

     

 

 

 

Av Malin wiper - 16 januari 2010 23:21

 

    

 

Detta hittade jag på Pisans blogg. Ta det gärna vidare till era bloggar.

 

Klicka här så kommer ni direkt in på Runes sida. Det är han som startat allt detta. En eloge till honom. 

 

 

Ursäkta att jag klampar in hos dig

 

Den 26 januari kommer en landsomfattande ljusmanifestation att ske på olika offentliga platser för att protestera mot regeringens hårda regler i sjukförsäkringen, bege dig gärna dit och visa ditt stöd. För dig som inte kan eller har någon möjlighet att delta kan istället tända en marschall hemma på tomten/gården för att visa ditt deltagande. Om dina grannar frågar dig varför du tänder en marschall så har du chansen att berätta varför och förhoppningsvis smittar det.

 

    

 

Titta på reppotaget på min sida från Uppdrag Granskning om Mari-Louise i Grängesberg som tog sitt liv pga regeringens hårda regler i sjukförsäkringen.

 

På min hemsida kan du protestera mot de nya sjukskrivningsreglerna
http://www.webbprodukter.se Besök gärna sidan och stöd de sjukas kamp och hjälp till att sprida sidan till nära och kära.

 

Mvh/Rune "

 

Detta kan man även läsa på Runes hemsida:

" Följande uttalande har Reinfelt gjort och det är väl upp till var och en att bedöma vad han menar.

 

Ingen ska svälta, men de som inte är produktiva ska inte heller få något mer än mat och tak över huvudet och i en sådan här stor reformförändring får man räkna med ett visst spill.

 

  

 

Av Malin wiper - 16 januari 2010 19:11

 

  

Till serien med servetthållaren hör även dessa små kryddburkar i ett fint ställ

 

   

Hon sålde nostalgiböcker också, tog med dessa från 60-70 talet och tror hon hade från 80-talet också.

 

   

Även nostalgiboken om "Leksaker".

 

   

Den här boken är min absoluta favorit som jag gärna skulle vilja ha i bokhyllan. Jag har alltid varit en godisgris...  

 

   

Till slut dessa fantastiska klockor som hängde så fint på rad. Det var några stycken till som inte kom med. Hon har även en monter med smycken men dom bilderna blev så otydliga att jag tar nya nästa gång.

 

Nu blev det mycket på en gång men jag var så exalterad. Jag skriver om bion lite senare för nu är jag jättetrött. Tack för era fina kommentarer dom uppskattar jag verkligen. Går in på era bloggar om en stund och läser.

 

Ha en fin kväll alla goa läsare...

 

   

Av ägarinnans mamma fick vi denna påse med pepparkakscrisp som vi tacksamt tog emot...  

 

  

Av Malin wiper - 16 januari 2010 18:56

  

Det här huset ligger bredvid butiken och där bor Christina som äger butiken. Bilden är från baksidan av huset.

 

    

Hon sålde också klänningar i linne som var fina men inte min stil. En del passar jättebra i den stilen men jag ser helt malplacerad ut såna kläder. Dom ser riktigt designade ut.

 

    

Kolla in denna träsko som min man håller upp. Har aldrig sett dess like och dom var rätt dyra men vill man ha nåt ovanligt så...  Måste fråga henne vem som tillverkar

 

 skorna.

 

    

Det fanns även såna här fina retrobrickor. 

 

 

Av Malin wiper - 16 januari 2010 18:27

    


Här fortsätter jag nu att skriva om besöket på "Butik Ingelund" Detta fina lusthus står utanför butiken. Dom sitter där och myser på sommaren. Har alltid önskat mig ett lusthus men det är bara en önskedröm. Jag får slänga en slant i önskebrunnen på Liseberg nästa gång jag är i Göteborg ....  

 

  

 

Nedanför fönstret med linnegardinen står en linneklädd stol med en likasinnad kudde och det ser så fint ut. 

 

  

Jag köpte dessa ljushållare i nåt slags ståltrådsarbete. Sen är det bara att sätta olika ljus i som man själv vill. Dom kostade 59:-/st och en av dom har jag lagt undan till present när det passar.  

 

   

Här en liten större modell som jag bad ägaren hålla i medans jag fotade. Den kan man ställa en blomkruka i eller som hon sa att vissa lägger servetter i den.

 

  

 

Sen var det dags att bli nostalgisk igen...  Dom här tablettaskarna fanns när jag växte upp än om dom är lite moderniserade i förpackningen ovan.  Zig Zag var vita, sega mintpastiller. Salmiak var som små tunna fyrkantiga lakritsliknande med salt smak. Jag köpte en ask av varje sort.

 

   

Kolla burken som är i samma serie som brödburken och servetthållaren.

 

   

Saker till barn såsom kläder och annat fanns det rätt mycket av också. Hon hade en väldigt bra blandning av allting och mycket av det hon hade har då inte jag sett på andra ställen jag besökt. 

 

Av Malin wiper - 16 januari 2010 13:37

  


Nu är vi hemma från "Butik Ingelund" och det var en fantastisk fin liten butik som ägarinnan inrett så passande med behagliga färger och luftigt. Alla hus på tomten inklusive hennes boningshus är byggda på mitten av 1850-talet och omsorgsfullt renoverade. Hon och hennes familj har bott i boningshuset i 10 år.

 

  

 

Här är butiksägarinnan Christina Randow. Hon och hennes mamma stod i butiken när vi var där och dom var hur trevliga och välkomnande som helst. Det var ett nöje att gå omkring där och hon hade gjort ett sånt bra urval till butiken av både dyra och lite billigare saker. Allt var hur fint som helst och jag hade velat köpa så mycket men fick nöja mig med några väl utvalda saker.

 

Klicka här för att besöka hennes fina hemsida.

 

  

 

Här står min man och skall betala det vi köpt. Kolla så fint, ljust och luftigt det är där.

 

   

Så här fina linnegardiner hade hon satt upp i fönstren och det kommer att komma hem nåt liknande i rutigt.   

 

   

 

Här är tvålavdelningen där det fanns mycket att välja på och det jag uppskattade var att lukterna var milda och behagliga så även en allergiker kan gå dit och hitta nåt som passar. Längst så står bruna flaskor som innehåller fransk flytande lyxtvål. Det fanns även krämer för torra fötter och kroppssmör mm.

 

  

 

Här en avdelning med marmelader, sylt, senap, vinbärsgele mm.

 

  

 

Här ser ni en fantastisk snygg brödburk lite retrokänsla.

 

  

 

I den serien finns även servetthållare som har servetter på båda sidor och vi köpte en sån. Hur läcker som helst. 

 

 

Av Malin wiper - 16 januari 2010 10:03

  


Min man överraskade mig med tulpaner i går och jag har aldrig fått den färgen förut. Alla färger på tulpaner tycker jag är fina. Vi har bara några grader kallt i dag men snön ligger kvar än om lite smutsigare. I dag har vi fullt program. Först skall vi besöka den nya lilla butiken som öppnat här och jag avbildat förut i bloggen när min man var gästfotograf. Hon som äger butiken var inne på min blogg i går och talade om för mig sina öppettider. Det var så snällt av henne. I dag har dom öppet mellan 10-13. Jag tar lite bilder så får ni se sen. Hon säljer både barnkläder, smycken, prydnadssaker och specerier. 15.00 så skall vi åka och se filmen Sherlock Holmes i Jönköping. Klockan är redan så mycket att det blir lite stressigt för vi skall hinna med lunchen före också.

 

  

 

Jag köpte lite tidningar på second hand i går och dom kostar bara 2:-/st. Jag gillar både Femina och Damernas värld eftersom papperet i dom är så exklusivt. Det finns alltid nåt som man kan hämta där både i receptväg och smink mm. 3 av tidningar är från 2009 och dom andra slutet av 2008.

 

  

 

  

 

När jag såg dessa blev jag  riktigt nostalgisk. På slutet av 70-talet och en bit in på 80-talet så var Irish Coffee hur populärt som helst. Jag hade liknande glas men genomskinliga och lite mer som vinglas. Här har ni ett recept som kommer ifrån Middag på en kvart.

 

  

 

Klicka här för att besöka sidan

 

Antal portioner: 4
Ingredienser

3 cl irländsk whisky
2 dl starkt, hett kaffe
1 tsk brun farin
3 msk lättvispad grädde

Gör så här

1. Brygg kaffet. Häll whiskyn i glaset och slå på kaffet.

2. Rör ner sockret. Håll en sked i glaset och låt grädden sakta rinna ner i drycken över baksidan av skedbladet.

3. Servera med sugrör och lång sked.

 

   Jag önskar er en fin och fartfylld dag...  

 

 

 

Av Malin wiper - 15 januari 2010 22:45

       



  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards