Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 13 januari 2010

Uppdrag granskning!

Av Malin wiper - 13 januari 2010 21:15

  

Denna ljusgran hittade vi på hemvägen och jag är besviken att det inte gick att få en bättre bild. Det är som massor av rundlar med ljus och i mitten står en flaggstång.

 

       


Vi åkte ut på torget för att kolla på Lions julgransplundring och dans runt granen. Väl nere på torget så var det helt tomt och vi fattade ingenting. Jag gick in på spelbutiken och frågade och då visade det sig att det finns ytterligare ett torg som heter kommunaltorget. Inte visste vi det fast vi bott här i 9 år... . När vi kom dit så var det inte mycket att hurra för och vi blev jätteförvånade eftersom dom brukar ha så mycket kul för alla åldrar här i samhället när det är nåt. Det var inte upplyst mer en av granen som dansades runt och en man hejade på dom dansande med rätt fåniga utrop.

 

  

 

På vårt vanliga torg är det upplyst och stämningsfullt och en stor gran står mitt i allt. När jag hörde små grodorna och mannens kvackande då fick vi nog och körde snabbt därifrån. Jag gillade aldrig som barn när jag blev medtvingad på dessa julfester med dansande runt granen som jag riktigt led mig igenom och bara väntade på att vi skulle få fiska upp en påse med julgodis och sen få gå hem. Tur att inte alla var som mig när jag var barn.

 

   

 

Jag köpte en blomma före jul som jag glömt att vattna och ändå  är den så här fin och man undrar om den är konserverad eller konstgjord...  såna här blommor behöver ju rätt mycket vatten. Det är ingen höstglöd utan nån liknande sort. Är det nån som vet vad denna blomma heter?.

 

 

    

 

Jag har kollat på uppdrag granskning och man blir mörkrädd av det som händer i samhället i dag. En 61-årig kvinna har tagit livet av sig när hon fick försäkringskassans sista brev då brast det för henne. Det är nog ett stort mörkertal av självmordsfall nu i Sverige. Skattesänkningarna får vi sjuka och arbetslösa stå för. Jag är glad att jag bodde i denna kommun när jag blev sjuk. Jag har fått mycket hjälp men gått igenom många slussar och arbetsträningar tills dom såg att det inte gick längre. En sak som är jobbig är att man mist hela sin integritet och fått klä av sig ända in i märgen, fast jag har hela tiden blivit respektfullt behandlad av dom jag haft kontakt med på försäkringskassan. Kvinnan som det handlade om i programmet hade också försökt in i det längsta och det är djupt tragiskt det som hände. Det tas för givet att människor är hemma utan att vara sjuka.

 

    

 

Cynismen, girigheten och kylan breder ut sig. Hoppas att folk tänker sig för innan dom röstar nästa gång för fortsätter detta så kommer det att bli ännu värre. Jag mådde illa när jag hörde mannen på arbetsförmedlingen och några andra än om dom måste hålla god min för att få behålla sitt jobb, reglerna är ju såna att dom handlar som dom gör. Många anställda har slutat sitt jobb på F-kassan för dom klarar inte att se folk fara illa. Sen detta med läkarintyget som var diffust enligt F-kassan fast det stod svart på vitt att kvinnan inte kunde jobba, vad mer behövs?. Hon skulle fylla 62 år och hade kronisk värk, kronisk depression och ångest. Stackars hennes familj. 

 

  

 

Jag är ledsen att jag skrämde er med ormarna... . Dom jag smyckat ut inlägget med var mina egna små gummiormar som jag bara arrangerat lite passande. Jag själv tycker att spindlar är värre...  

 

God natt och sov gott   goa bloggvänner och andra läsare.

 

 

 
 
Petra

Petra

13 januari 2010 23:10

Ha ,ha jag avskydde också som barn att gå på julfester och dansa eller leka :) Jag var/är så fruktansvärt blyg!!

http://petrano1.bloggspace.se

 
Lena

Lena

14 januari 2010 08:12

Äh, lite ormar får vi väl tåla :) Jah såg inte uppdrag granskning, men blev arg när jag läste vad du skrev. Vart är värt samhälle på väg, inte ska väl folk behöva ta livet av sig, de SKA ha hjälp när de behöver det.
Usch för politiker som inte fattar hur det är och va långtidssjukskriven, hur dålig man känner sig för att inte kunna hjälpa till som man brukar.
oj då nu blev kärringen upprörd igen. (lång kommentar)

Ha en skön dag i alla fall

Kramar
lena

http://wilenas.blog.se

 
wiper

wiper

14 januari 2010 11:17

Petra: Då kände vi lika och jag misstänker att jag var jätteblyg också.

Ha en fin dag
kram

lena: Ja du vart är samhället på väg? det undrar man när hederligt folk skall lida i önödan när man har sina försäkringar som man avstått från lönen. Jag blev också upprörd :(

Ha en skön dag du också
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
AtomicHarbor

AtomicHarbor

14 januari 2010 12:03

Är det du som tagit bilden ovan? I så fall tar jag av mig hatten!
Jag skall me be att få länka till dig samtidigt som jag tillönskar dig många läsare och samtidigt själv hoppas på fler ;=)

Ja, det är lätt att bli upprörd av alla orättvisor som även finns i det bästa av världar. Visa mig ett samhälle där uppdrag granskning inte skulle kunna göra samma typ av reportage som de gjorde här om dagen så skall jag omvärdera mina ståndpunkter.

Ja, nu ger vi fan i orättvisorna. Såna kommer alltid att finnas. Du och jag kan istället ta kameran och ge oss ut och plåta. DET har vi iallafall begåvning för ;=)

Ps. Pussbilden togs av min polare.


Hälsningar AtomicHarbor

http://www.boni.se

 
Sussi

Sussi

14 januari 2010 16:42

Du kommer kanske ihåg mitt inlägg tidigare om att blommorna på jobbet var döda?
En kille som var här undertiden blommorna dog kom med en sån blomma till mig som kompensation för den som dog. Tänk så snällt :-)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
wiper

wiper

14 januari 2010 17:44

AtomicHarbor: Ja det är jag som tagit bilden och det är utsikten från vårt köksfönster. Tack för att du gillar den ;). Du får så gärna länka till mig. Ja du vi får springa omkring med våra kameror, jättekul. Hälsa din polare att han tog en toppenbild.

Ha en fin kväll

Sussi: Vilken snäll toppenkille ;)

Ha en fin kväll
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Av Malin wiper - Söndag 14 april 11:45

  Vi hade det toppen i går på Röda Korset där dom hade full fart hela dan. Här ser ni Kelly till höger som är chef och till vänster en av dom anställda. Alla är så kreativa och trevliga. Först får man köpa fikabiljett och det kostar 50 kr/perso...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards