Direktlänk till inlägg 26 december 2009
Här kommer receptet på den goda pannacottan som jag fått av min svägerska Mrs M uppe i övre norrland. Vi åt den som efterrätt på julafton. Detta är ett säkert kort som det inte går att misslyckas med. Jag hällde upp direkt i dom koppar vi serverade efterrätten i men skall man frysa in så är små burkar med lock bra. Då vänder man ur pannacottan på ett fat.
God efterätt (6st småburkar)
Pannacotta:
Blötlägg gelatinbladen i 5 min. Koka upp grädde, mjölk och socker. Ta kastrullen från värmen. Rör i
vanillinsockret.
Krama ur bladen, lägg ner de i kastrullen och låt svalna,rör om då och då.
Häll upp blandningen i små burkar när den har svalnat. Låt stå i kylen 1 4 timmar. Går bra att frysa.
SÅS
3 dl Hjortron
1/2 dl vatten
1/2-1 dl socker
1 dl cider (fläderblom)
Koka allt i en kastrull. Rör sönder bären. Koka några mimuter.
Häll såsen genom en sil. Svalna, ställ i kylen.
Kan även ätas med andra bär och utan sås.
Jag köpte färdig ekolokgisk hjortronsylt som jag bara värmde upp lite.
Till pannacottan drack vi lite av portvinet vi köpt som både passar till choklad och efterrätter (se kategorier. Vin, choklad och annat gott).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|