Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2009

Av Malin wiper - 30 augusti 2009 17:35


Vi vandrade omkring på fredagen både i gamla stan och vanliga centrumet. Hittade en jättefin ostaffär, synd att vi inte kunde köpa med oss än om jag inte kan äta så mycket ost numera så kunde vi ju ha gett bort.


Där fanns ostar man aldrig hade smakat förut.


Sen träffade vi på vår andra dragspelare på kort tid och han spelade också otroligt bra och lika inlevelsefullt som den förre mannen i Jönköping. Det var så gripande precis som om han berättade en historia när han spelade och vi hade båda nära till tårar....


 

Vi vandrade förbi en gammal nedlagd biograf "Röda kvarn" och det är alltid lite vemodigt.


I denna lampaffär såg vi denna gräsliknande lampa, mig ser ni som en skugga i  fönstret och jag ser ut att drunkna i denna hattliknande sak ;)


Detta är ett 50-talscafé som var helt enormt inuti och jag gick igång med kameran för fullt. Sen kom en servitris och motade bort mig, dom ville inte ha några foton på nätet.... fråga mig inte varför. Vi bestämde att inte fika där p.g.a detta.  Känner mig som rena paparazzin ;)


Här kan ni se en liten färgskala där man också kan gå in till caféet. Jag hann ta några bilder på insidan men törs inte sätta ut dom när jag inte får. Allt deras kaffebröd var 50-talsinspirerat. Radiokaka och dammsugare som var modell större och med dekor på mm.



Kärnan gick vi aldrig upp i. Orkar inte gå i trapporna men det fanns hiss men jag är lite hissrädd så jag avstod denna gången.

 

 

Av Malin wiper - 30 augusti 2009 15:32


När vi kom fram till hotellet så var vi så trötta så att gå ut fanns inte på kartan. Vi bestämde att ha en helkväll på Scandics restaurang, inte så upphetsande men det visade sig att både maten och serveringspersonalen var på topp ;).


Här en liten vy över Restaurangen. Det fanns flera olika rum.


Jag tog en minipizza som var jättemäktig men god och till vår mat tog vi in ett vitt vin som heter "Grahan Beck" inte illa alls. Det var lite för mycket ost på pizzan.


Mr T tog husets egen hamburgertallrik men en god sallad och han var nöjd. Under denna resan har vi ätit sånt vi egentligen inte äter annars och jag har rätt mycket klåda på kroppen nu och lite utslag i ansiktet så nu blir det andra bullar än bagarn bakar ;)


Vi slog på stort och tog efterrätt och kaffe också ;) vi nästan rullade tillbaka till hotellrummet sen ;)


Mannen tog bulépudding med blåbärsglass och grädde (mums).


Jag tog två kulor glass med chokladsås och grädde.


Här ser ni en foaje intill restaurangen där man kunde köpa allt möjligt men vilka priser :(  Det ser ut som vi bara ätit hela tiden :D men det kommer mera.


Av Malin wiper - 30 augusti 2009 14:55


Nu är vi hemma och det har regnat hela vägen. Vi har haft det toppen hela tiden men är nu jättetrötta så jag kan inte delge allt vi har gjort på en gång. Tack för era goa och fina kommentarer. Går in på era bloggar lite senare.


I torsdags när vi åkte så stannade vi till i Markaryd och fortsatte till "Stockhultsgårdens tebod" som är ett känt ställe mitt ute på landet. Teboden ligger i Tonneryd 8 km utanför Markaryd. Min man hade läst om stället i en av mina "ChocolatJournal" tidning. 


 

Här står min man på trappen in till teboden. Det gick inte att fotografera hela gården eftersom det satt folk överallt och det var en strid ström med folk som droppade in.


Här är ägarinnan själv. Hon kommer från Danmark från början och det hörde man väl. Hon säljer tesorter från 30:- - 130:-/hg. Det finns te som kostar 1000:-/hg. Vi köpte en del sorter bl.a husets te som kostade 30:- och var jättegott.


Vi köpte både vitt te, kinesiskt te och husets.

Sen köpte vi både husets egna kryddor bl.a curry och sen en burk med en slags marmelad som var supergodl.


Här sitter vi och dricker husets te och äter färska varma scones med den goda citronmarmeladen.


 

Här ser ni lite mindre koppar.

 

Denby tekoppar ser ni här och det är samma märke som jag köpte tallrikar på second hand för några dagar sedan. Dessa koppar var jättedyra över 200:-/st.


Runda snygga tekannor i olika mönster.


Två av många ovanliga och fina tekannor som stod i ett högskåp.


Fullt med olika tekannor på bänk.


Listan kan göras lång och jag kan sätta ut hur mycket som helst men jag rekommenderar att ni åker förbi där och kollar själva. Det är verkligen en sevärdhet och fikat är också jättegott.

 

 

Av Malin wiper - 29 augusti 2009 16:18



Nu är vi på hotellet för att vila oss lite. Har tagit så mycket bilder så kameran laddades ur helt när vi besökte Helsingborgs stadsteater där det var "öppet hus" hade kunnat få toppenbilder. Träffade där skådespelerskan Maria Kulle (fyra nyanser av brunt) även dotter till Jarl Kulle. Jag fick hennes autograf, berättar mer sen när jag har bilder och är hemma. Jag är så arg på mig själv att jag inte laddat kameran extra under natten. Ståuppkomikern Johan Whalström guidade oss genom ett skådespel från sufflös till skådespel. Det var jätteintressant och tog 25 min. Vi var även på konserthuset där det också var visning och musik.


     


Nu skall vi bara ta det lugnt och sen åka ut en sväng igen. Vi åker hem i morgon förmiddag. Hoppas ni alla har det fint. Solen skiner mellan regnskurarna. Det har hänt massor i dag men det skriver jag om när jag kommer hem. Ha en riktigt skön lördagskväll.

Av Malin wiper - 29 augusti 2009 09:20


 


Tittar in en sväng för att tacka för era fina och goa kommentarer. Vi har nyss ätit en härlig hotellfrukost och är nu på väg ut för att uppleva saker. I går var vi på bio. Det blir en sväng till Sofiero där det är trädgårdsfest och sen skall vi till Beredskapsmuseet.





Ta hand om er och ha en härlig lördag. Kram från wiper.


Av Malin wiper - 27 augusti 2009 18:45




Nu är vi framme i Helsingborg och har varit en sväng till Väla köpcentrum. Tyvärr så går denna hotellets enda data knappt att använda. Går inte att ladda in foton så i morgon uppsöker jag ett internetcafé. Vi har redan haft en härlig upplevelse i Stockaryd utanför Markaryd på vägen hit. Ute i skogen ligger ett exklusiv tebod där man även kan fika. Skriver om detta i morgon.



Det växer nästan spindelväv på denna gamla knarriga dator som tar en evig tid på sig. Stolen dom har här är så nedsutten och låg så min nacke mår inte bra får titta uppåt hela tiden. Dom kunde väl ha haft en ställbar kontorsstol, dålig service men alla har väl sin egen data med sig.


Nu skall vi gå och vila en stund innan vi åker in till Helsingborg och äter nåt gott. Rummet var på nedre botten så jag slapp åka hiss. Rummet är till belåtenhet men det är lite nedslitet i foajen.


Återkommer i morgon vid en normal 2000-tusentalsdata


Nu går det helt plötsligt bara att skriva med kursiv stil hur jag än gör. Ha en skön kväll därute.

Av Malin wiper - 27 augusti 2009 11:01



Sen kommer nästa överraskning i brevlådan ;) och den är från min kära bloggvän Pisan. Hon har skickat mig ett halsband med en bricka där det är stansat "wiper" och det hänger både en pärla och katt i hänget. Jag blev så glad och :D Det häftiga halsbande skall jag ha på mig i dag.




Tack även för cd skivorna ;)



Kolla in vad snyggt. Tack snälla gulliga Pisan ;)




Av Malin wiper - 27 augusti 2009 10:56



Nu har mina två platta tändsticksaskar kommit och det är så roligt att dom är från Las Vegas ;).

Fick båda för 57:- med frakt.


Kul att läsa inuti.


  


Det står ingenting i den svarta asken.



Vad passar väl inte bättre än ett klipp med Elvis låt "Viva las vegas!


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards