Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2009

Av Malin wiper - 5 augusti 2009 21:10


Vi kom hem rätt sent från Jönköping och när jag skulle arbeta med bilderna i Photoshop så hade det blivit ett fel i programmet så vi fick ta bort det och starta om på nytt efter att ha gått igenom datan.



Istället för en blombukett så köpte vi en blomkruka med fin blomma och en trollslända i till Maria Lakatos för att hon ligger högst upp på Cafékartan.



Vi fikade ute eftersom vädret var helt underbart än om luftfuktigheten var lite hög.



Jazzduon J & A som brukar spela ibland på Lakatos har bytt namn  till The Odd Couple. Ytterligare en musiker har tillkommit och han heter Torbjörn Svensk och spelar piano.






Av Malin wiper - 5 augusti 2009 10:54



Gick in på Aftonbladet på nätet och hittade detta om en katt i England som åkte buss varje dag i 4 år ;). Ni måste bara läsa det om ni inte gjort det redan.


Detta är syrran och svågerns katt Nisse. Nu blev det lite om djur i dag igen ;)





Av Malin wiper - 5 augusti 2009 09:02

Nu har i alla fall J & A Jazzduo kommit in på Youtube.

Jag har lyssnat på dom flera gånger på Café Lakatos och nu kommer dom dit igen 16/8 13.00 Dom är jättebra.

Av Malin wiper - 5 augusti 2009 08:27


per gratulerar i dag Café Lakatos som kommit högst upp på Cafékartan med idel 5 poängare. Mr T satt in dom på kartan och sen har det kommit fler och fler som röstat. Just nu är dom bäst rankade i Sverige.


Här står Maria Lakatos i mitten omringad av sin favoritjazzduo J & A som ofta underhåller på Cafét.


Här är deras uteservering. Maria själv har fått bra omdömen också eftersom hon är en sån trevlig och kompetent person. Hon lyssnar jämt på kundens önskemål och är flexibel. Har man ont i magen och inte kan dricka kaffe då kommer hon alltid med nåt annat förslag. Hennes sortiment är noga utvalt och man känner skillanden till och med på en vanlig kaka motför på dom flesta andra ställen. 



Vi kommer att åka dit i dag för att ge henne en blomma. Naturligtvis så skall vi sitta där och mysa med en fika också. Vi känner oss så hemma där och jag har aldrig haft ett stamfik förut. Jag har velat pröva nytt hela tiden men dom är ju bäst. Nu har jag börjat gå och kolla andra fik också för att kunna ge omdöme i bloggen.


Här är Maria med sin kompetenta och trevliga medarbetare Annica. Dom kompletterar verkligen varandra. 


Deras nya disk med massor av chokladtryfflar av bästa sort.


Dom har även glass på sommaren och det är en Italiensk god sort.



Det har blivit mer liv och fart på gatan utanför Lakatos. Förut hade dom 4 caféer där inom några år och alla fick upphöra.


 

 


När min svärmor och svåger var här och hälsade på så besökte vi Lakatos och intog dessa gorumébakelser som är deras höjdare och kostar 55:-/st men man får valuta för pengarna. När Harry mötte Sally är bara förnamnet på vad man känner ;) när man avnjuter en sån godbit ;)

Av Malin wiper - 5 augusti 2009 07:55


I dag var vi i alla fall uppe med tuppen. Vi har nyss ätit frukost och solen försöker bryta sig fram mellan molnen. Tack för alla era fina kommentarer ang. både hunden Jack och Fia-Lotta, det värmde.


Jag har köpt en ny fräck tändare ;). Låt oss lysa upp dagen med tändaren "Fuck you"



Så här ser den ut innan man tänder den.



Det är inte bara att det står "Fuck You" utan det är ljud i tändaren också så när man tänder den så säger en fräck röst dessa fula ord också ;). Nu är man barnslig så det förslår.


Jag har nu ropat in en tändare på Tradera som kommer vilken dag som helst. Den är i form av en hästsko med en häst i mitten.



Av Malin wiper - 4 augusti 2009 17:12


Det har blivit lite hundtema hos mig på bloggen i dag och nu fick jag nyss reda på att vänner till min syster och svåger mist sin hund Jack i dag. Han var en blandning mellan Samojed och Border Collie.



Här en bild på Jack som var en jättesnäll hund och gillade att både simma och att springa i skog och mark. Förstår att matte och husse är ledsna nu så också syrran med man. Fia-Lotta har lekt med Jack i 11 år nu när dom träffats så det kommer att kännas tomt. Jack drabbades av långt framskriden artros i alla leder. Veterinären tyckte det var humanast att han fick somna in.


  Vila i frid i din hundhimmel.




Av Malin wiper - 4 augusti 2009 15:02


Nu har två av mina bloggvänner talat om för mig vilken hund jag fotat i dag. Det är en Dvärg Risen Schnauzer


 

Det är -Nena- och  Lisa som upplyst mig om detta och uttrycket "man lär så länge man lever" stämmer verkligen. Tack snälla ni.


Av Malin wiper - 4 augusti 2009 13:10


När jag var ut och handlade på ICA så träffade jag på denna fina hund som väntade lydigt på sin matte eller husse. Nu undrar jag om det är en skotte eller en blandning som liknar en skotte?. Den var bred och lång i nosen som skottar brukar vara men den var inte snarlik en skotte. Finns det nån här som kan se vad det är för en hund?




Detta kommer mig att tänka på syrran och svågerns hund Fia-Lotta som är en blandning mellan Golden Retriver och Berner sennen. Hon har drabbats av en fästinginfektion och går på atntibiotika. Jag blir så orolig för henne och hoppas att medicinen gör sin verkan snart.


Här en härlig bild på henne när hon ligger och myser med en blöt handduk över sig. Det var när vi hade den värsta värmen.


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards