Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2009

Av Malin wiper - 13 augusti 2009 16:25


Här är ett av banden som spelar på Bluegrassfestivalen i Gränna på lördag "AP & country grass". Hon som spelar fiol är vänninna till min väninna ia. ia spelar inte med nåt band just nu men annars sjunger hon och spelar kontrabas. Just nu är hon endast med i en kör. Här kan ni läsa om bluegrass



AP & Country grass.


Av Malin wiper - 13 augusti 2009 08:10



I dag har jag lite olika saker på agendan som måste klaras av. Först skall jag  unna mig lite härlig fotvård. Min man och jag gick på en kurs i Zoonterapi för några år sedan. Det går ut på att man trycker på punkter under fötterna och det triggar igång olika organ i kroppen.


Man går efter ett chema och foten är som en kropp. Trycker man på stortåns sidor så behandlas ryggen osv. Ju värre man har det i kroppen ju ondare gör denna behandling fast man vänjer sig vid den smärtan eftersom det hjälper rätt bra. Nu har vi tyvärr slarvat med detta så min man skall få plåga mig i dag ;)



Sen blir det ett härligt fotbad. Dessa saker använde jag förut men nu efter att jag fått en ny höftled för 2 år sedan så ser bilden lite annorlunda ut.



Så här ser det ut nu. En borste med skaft och en jättelång nagelsax. Det är lite svårare att komma ner till fötterna eftersom jag är lite stelare i den rörelsen.



Av Malin wiper - 13 augusti 2009 07:33



I dag vaknade vi jättetidigt och det är rätt disigt ute men skönt i luften. Hoppas verkligen det går att klippa gräset i dag. Min drömfångare har nu hållit borta mardrömmarna i 1 månad och det är jag tacksam för.


Jag är dessutom så glad att jag kan sitta vid datan igen utan att bli helt handikappad efter ett tag. Jag har ju en bestående skada i nacken och jag måste gå på akupunktur med jämna mellanrum och använda varm vetekudde och Valdemarskrage lite då och då.



Syrran tipsade mig om detta inställbara databord som såldes på nätet för 400:-.  allt har gått mycket bättre och jag spänner inte upp mig lika mycket. Bordet är inställbart på många ställen och är av hög kvalitet. Det har sålts på en riktig kontorsmöbelaffär från början. Ni som har ont i rygg och nacke köp ett inställbart bord, ni kommer inte att ångra er.


Mr T och jag köpte varsin ask som är gjord av en frukt som heter kalebass på Café Lakatos för ett tag sen.


Så här ser den ut stängd, som en rund boll.


Så här ser den ut öppen och jag har gem i min.


Min man valde den här färgkombinationen. Han har inte fyllt sin med nåt än.


Så här ser olika kalebassfrukter ut. Här kan ni läsa om kalebass. Kolla in här så får ni se mer vad man kan göra av denna frukt


Av Malin wiper - 12 augusti 2009 20:33



Nu har jag testat på första steget i animeringar och det är Vicke som lär ut på sin sida. Tog en av hans bilder att testa på. Hastigheten på rörelserna blev lite för snabb. Kommer att fortsätta till veckan då jag har mer tid och sätta mig in i programmet man använder. Nu var jag bara och nosade på det. Tack Vicke för att du lär ut.


Ursprungsbild.


Här blev det lite för häftigt ;)


Lite för snabbt fortfarande men nu har jag ändå fått till det lite bättre.



 

Av Malin wiper - 12 augusti 2009 16:58


Nu regnar det för fullt ute men det behövs nog eftersom det är så tryckande i luften. Tyvärr får jag då inte gräsmattan klippt som jag hade tänkt gå ut och fixa nu.



Mr T var ute och handlade mat och kom även hem med dessa två filmer som jag aldrig hört talas om.

 

Den ena heter: Caterines dröm (Memories of midnight) från 1991 och är filmatiserad efter en bok av Sidney Sheldon. Det är en miniserie på 2 tim och 53 minuter.


Serien är ett Drama.  I huvudrollerna ser vi Jane Seymour och Omar Sharif. Han betalade 25:-. Gick in på Ginza och där kostade den 199:- så det var ett fynd.


Handlingen: Den handlar om en kvinna som vaknar upp i ett kloster drabbad av minnesförlust. Utan en aning vad som hänt henne. Hon får besök av en mäktig affärsman och under hans beskydd börjar hon ett nytt liv i societetens Amsterdam. Hon plågas dock av hemska mardrömmar. Någon är beredd att döda för att Chaterine inte skall få reda på sanningen.


 


Nästa film heter 1969 och är från 1988. Regissören heter Ernest Thompson. Det är en stjärnspäckad rollista: Robert Downey Jr. Kiefer Sutherland, Bruce Dern, Mariette Hartley, Winona Ryder. Detta är också ett drama. Mr T fick denna också för 25:- kostar på nätet 100:-.


 

skådespelarna var rätt unga här. Ungdomaran går ut High school 1967 men en blir relegerad och han blir då ett lätt byte för armen. Hans skolvänner försöker rädda honom från armen med drastiska åtgärder. Allt kommer då att ställa sig på sin spets.

 

Har nån sett dessa filmer? om nån gjort det så undrar jag hur den eller dom var nåt att se.

Återkommer när jag sett dom med recension.


Av Malin wiper - 12 augusti 2009 14:55


Jag skickade ett födelsedagskort till min son förra fredagen den 31/7 och min son fyllde år 6/8. Kortet har inte kommit fram än och jag hade tyvärr för första gången stoppat pengar i brevet. Annars så sätter jag alltid in summan på banken.


Det som räddade mig var att jag hade skrivit avsändare bak på brevet, tack och lov. Många gör inte det längre så jag vill bara varna för detta.


    


I dag kom kortet tillbaka till mig och där stod det att avsändaren okänd finns inte på adressen. Till saken hör att han nyss flyttat men jag har hans nya adress och annan post har kommit fram till honom.


 

 

Av Malin wiper - 12 augusti 2009 10:18


Jag fick en förfrågan i går av Vicke. Han frågade hur många tändare jag hade i min samling. Jag har nu räknat alla som finns uppe lägenheten.


 

Antal tändare är: 200. Plus ca 50 st i källaren.

Dessutom har har jag gett bort en massa som jag hade dubletter av. Jag försöker begränsa mig numera och köper bara ibland när jag ser nåt som är lockande. Tändarna behöver inte vara bara roliga längre utan jag har vidgat mina gränser lite.



Här är min värstingtändare som jag visade på förra bloggen. Jag har några stora ovanliga tändare som är utspridda i vardagsrummet. Denna tändare är i form av en dinosaurie som står inhägnad med en kedja precis som på ett museum.


För att tända denna så trycker man det främre benet bakåt och då kommer en grön stormlåga ur munnen. Samtidigt så blir ögonen helt giftgröna.

Det roligaste med tändaren är att det kommer ett vrålande dinosarieljud ur den. Batterierna är utbytbara. Tändaren är 21.5 cm lång och 12.5 bred.




Tradera säljer dom askfatet Kulan (se bilden) för utropspris 120:-. Kulan är skapat av Gunnar Larsson och är en klassiker från 70-tale. Dennna Kulan var jättepopulär och säljs fortfarande p.g.a sitt tidlösa utseende. Jag hade både ett rött och gult fat när jag bodde i Göteborg. Jag röker ju inte själv men det tillhörde att man hade en askkopp på bordet på den tiden.



Av Malin wiper - 12 augusti 2009 09:57


Vi har nyss vaknat tyvärr, inte bra eftersom vi har en del att göra. Jag hade jättesvårt att sova i går och har lite känningar av min IBS och den triggas alltid igång när det skall hända nåt extra. Känner mig som en irriterad och stickig kaktus som på bilden men den ser snällare ut ;)


Min man blev färdig med vår köksbänk i går det är bara lite putsning med en torr trasa som gäller nu.



Så här fin blev den även innan putsning. Han åkte ut och köpte en vaxolja istället "Herdins" dom rekommenderade den oljan och man behövde bara köpa en miniburk.


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards