Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2009

Av Malin wiper - 16 augusti 2009 07:58


God morgon gott folk. Hoppas natten varit sömnrik. Här regnar det och är lite halvdant väder. Pratade med ia i går på själva festivaldagen så blåste och regnade det uppe på berget där dom spelade.



Här kommer nu lite av alla bilder jag tog. Hinner inte sätta in allt eftersom vi snart skall åka till Jönköping och möta upp våra vänner.



Under detta häftiga partytält satt vi och åt kräftorna. Det såg ut som ett cirkustält och allt var så stabilt. Det var stålställningar i taket som gjorde att det var alldeles stilla när det blåste. Sånt kan man få tag på hos en motorcykelaffär. Dom vi var oss hade spännt detta mot sin husbil. Ni kan se paret längst in i tältet.


Här är mannen som äger husbilen i full gång med sång och gitarrspel. Han var jättebra och jammade med hela tiden.


Här har vi paret på närmare håll. Tjejen som vi ser ryggen på är ia och bredvid hennes man. Här var det uppdukat för fest men alla har inte kommit än.


Jag sprang omkring med kameran hela tiden ;) nu har jag så många foton att välja mellan och vilken tid det tar.



Här har vi en bild på läckerheterna. Vi hade allt möjligt från räksallad, kräftstjärtar mm.



Här lite ostar och lättflytande ;)


Här börjar folk droppa in och spelandet är redan i full gång.


Den har killen var för rolig, han hängde på sig en skylt där det stod "stör ej, siesta pågår"


Här var kvällsjammet i full gång medans vi andra sjöng med och drack en skål ;) tjejen på bilden är ia:s svägeska som spelar gitarr och sjunger. ia och hon sjöng underbar stämsång massor av gånger under kvällen och dom har uppträtt många gånger som duo.


Här kommer ytterligare några musiker. Tjejen var en fena på mandolin.

Här ser man henne med sin fina mandolin. Hon har bott med sin kille på Irland i flera år men har nu flyttat tillbaka.  

Av Malin wiper - 15 augusti 2009 22:53



Hej allihopa hoppas ni har det bra. Vi är nu hemma och har haft det toppen. Tyvärr så blev kombinationen kräftor med vin och andra drycker för mycket för min mage så jag har mått uruselt i dag och vi fick åka hem före festivalen så vi missade själva festivaldagen. Vi fick uppleva så mycket ändå eftersom gårdagen var helt underbar.


Så här kan man göra om man inte vill vara med på bild ;) Jag ser inte klok ut och kisar för fullt eftersom solen skiner rakt på mig.


När vi hade installerat oss på vandrarhemmet så gick vi ner till hamnen och en krog som heter Pir krogen. Dom andra var inte klara riktigt och vi skulle inte äta kräftor förrens en timme senare. Vi tog ett glas vin var med  en chokladtyrffel till.


Mannen gör en lustig min ;)



Vi gick omkring på campingen och såg  flera häftiga husvagnar. Denna är i plåt.



Denna var också supersnygg.


Detta en Camper som ägs av min väninna ia och hennes man.


Jag återkommer med nåt inlägg i morgon bitti. Sen skall vi iväg och möta upp ia med man i Jönköping. Det blir konsert på Café Lakatos 13.00 och då skall vi vara där och njuta av bandet "Odd Couple". Dom har ett skivsläpp just då också.


Jag har massor av bilder att visa från fredagen och dom kommer när jag får lite mer tid. Det är så vackert i Gränna.


Denna vackra träblomsterbåt står mitt på hamntorget. Det står "Välkommen till Visingsö" på vimpeln. Färgan ut till Visingsö utgår härifrån. Kommer med fler bilder sen.



Tack för era fina kommentarer. Jag kommer att svara på allt när jag får tid. Går in på era bloggar så fort jag kan. Ha det toppen.


Av Malin wiper - 14 augusti 2009 12:24



Medans min man stekt kyckling så har jag dammsugat och torkat golv. Vi förbereder lite mat så vi har färdigt tills ia och hennes man kommer hit med oss på lördag eftermiddag, efter Bluegrassfestivalen.


Vi brukar skära tunna skicor av kycklingen när den är halvfrusen precis som dom gör i kines/thaimaten.


Min man har gjort en jättegod sås och frästa champinjoner och däri lägger han kycklingen. Vi skall ha en sallad till detta och potatis.


Nu skall vi ge oss av om några timmar till Gränna och möta upp ia och hennes man. I kväll blir det jam med alla band och sen blir det en stor kräftskiva under ett jättestort partytält på campingen.


mester från bloggen, vi skall ligga på vandrarhemmet i Gränna i natt och kommer inte hem förrens sent på lördag.


Jag önskar er alla en underbar helg. Sköt om er. Kram från wiper.


 

Av Malin wiper - 14 augusti 2009 10:11


Detta blir mitt bidrag till en fredagsfräckis ;) Dessa roliga och fräcka tändstickor har jag fått av min son. Han hittade en rolig butik i Enköping där han bor.


Dom ser ju inte så fräcka ut oöppnade. Läs texten på asken utanpå och sen inuti.


Ja vad säger man? ;) Till saken hör att dom hade bara ett begränsat antal askar så dessa var dom två sista. 


Denna tändare hittade han också där. Det speciella med den är att den är så tunn och platt.


Kolla så tunn den är.



Av Malin wiper - 14 augusti 2009 07:52



I dag blev det verkligen ett chockartat uppvaknande. klockan 06.30 ringer telefonen och jag inbillar mig då att det hänt nåt tråkigt. Det var sotaren som min man sagt skall komma 28/8. Nej säger han vi har bestämt nu om en halvtimme :(.



Vi flyger upp ur sängen och jag är fly för.......ad på min man men han är knappt kontaktbar och tycks vara i en vakensömn. Då börjar jag gapa om att vi har ju så stökigt i källaren, min mage sväller upp och min IBS ger sig till känna igen.


   Jag börjar surra om att han borde ha skrivit ner rätt datum eller ställt mobilen på ringning som han alltid gör annars. Tack och lov så behövde dom inte gå ner i källaren utan bara upp till skorstenen för att kolla att det ser rent och fint ut så vi kan plåta in skorstenen.


Sen kommer nästa grej. Sotaren kommer in och jag står där i mitt nattlinne med håret på ända... Jag springer in på kontoret och säger att jag inte är påklädd ;) hur dum får man bli han har ju nyss sett mig och inte är jag naken inte ;)

Han mumlar hm ja mh jag skall bara sätta på fläkten i köket. Han lät lite rädd så min röst måste ha låtit lite arg utan att jag var medveten om detta.



Sen fick min man veta att han lever =)) men han vet att jag har ett jäkla temperament ibland och inte menar så illa. Nu är allt bra igen och han duschar och vi skall färdigställa vår städning inför helgen.


Det är inte för inte som min man kallar mig för huggorm.....

Av Malin wiper - 13 augusti 2009 20:19



Nu ligger jag i sängen och kollar på den nya tv:n vilken skillnad, det känns så verkligt som att dom på tv:n är i rummet ;). Textningen är jättestor . Vi fick sätta dom röda högtalarna i våra dvd pelare tillfälligt eftersom dom tydligen inte skulle hängas på väggen så vi får tänka ut hur vi skall göra. Bas och diskanthögtalaren får vi ta sen också, min man håller på att bli galen på bruksanvisningen.


 


Av Malin wiper - 13 augusti 2009 18:48



Nu har min man äntligen fått upp den nya tv:n i sovrummet. Tyvärr så funkade inte upphängningen vi köpt som skulle passa alla tv apparater. Den hade en arm så man kunde ha den på den andra sidan väggen och dra ut den.


Så här ser den upphängningen ut som kommer från Deltaco.


Han fick åka in till Jönköping för att köpa denna istället och då blir den tätt mot väggen men den sitter som ett smäck. Nu håller han på att läsa in sig och även sätta upp högtalarna. Synd att instruktionerna är så svåra att förstå och allt står på Engelska det är inte så lätt med en massa termer.



Av Malin wiper - 13 augusti 2009 16:41


 


Abalone dots var på Bluegrassfestivalen i Torsåker 2007 och då hade jag nöjet att se och höra dom. Dom kör lite softare bluegrass.

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards